Biscuiti aperitiv, cu cascaval

de merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2015 | 893 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza".
Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in fata televizorului, sau cu care imi pot incanta musafirii.
Se face rapid si nu necesita ingrediente multe, insa trebuie facuta portie tripla, ca de-abia ajunge la cate masea, la patru persoane cate suntem noi. :)))))
Din aceasta cantitate mie mi-au rezultat 25 de biscuiti si am mai rotunjit putin cantitatile Stefaniei.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv, cu cascaval:

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor.

Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l putea incorpora in aluat.

Ne oprim din a pune faina cand aluatul este usor moale, dar nu foarte lipicios.

Punem aluatul intr-o punga si il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem pe masa infainata intr-o foaie de 4-5 mm grosime si cu ajutorul unei forme, decupam biscuitii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 10-15 minute la 200 de grade.

Sunt foarte buni si de efect, se pot servi atat calzi cat si reci.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot asezona cu diverse condimente si diverse seminte.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti aperitiv, cu cascaval-0
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-1
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-2
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-3
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-4
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-5
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-6
Biscuiti aperitiv, cu cascaval-7

COMENTARII (25)

-Licurici-

-Licurici- 1

04.09.2015, 10:23

Tare buni sunt!

mihaelar63

mihaelar63 1

09.03.2016, 15:52

super . la favo !!!

Xandrinne

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!