Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza".
Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in fata televizorului, sau cu care imi pot incanta musafirii.
Se face rapid si nu necesita ingrediente multe, insa trebuie facuta portie tripla, ca de-abia ajunge la cate masea, la patru persoane cate suntem noi. :)))))
Din aceasta cantitate mie mi-au rezultat 25 de biscuiti si am mai rotunjit putin cantitatile Stefaniei.
Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor.
Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l putea incorpora in aluat.
Ne oprim din a pune faina cand aluatul este usor moale, dar nu foarte lipicios.
Punem aluatul intr-o punga si il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem pe masa infainata intr-o foaie de 4-5 mm grosime si cu ajutorul unei forme, decupam biscuitii.
Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 10-15 minute la 200 de grade.
Sunt foarte buni si de efect, se pot servi atat calzi cat si reci.
1
Se pot asezona cu diverse condimente si diverse seminte.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult