Biscuiti aperitiv cu jumari

de merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2015 | 758 vizualizari

 

Pe vremea cand lucram la Romtelecom, o colega ne aducea in aceasta perioada niste covrigei picanti, preparati cu jumari si mult chimen.


Am incercat sa redau si eu acel gust de odinioara, dar am preferat sa prepar niste biscuiti, la aparatul de gofre.


Nu am retinut reteta originala, dar oricum au iesit tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g jumari
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Portii: 75
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu jumari:

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul, iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute.

Obtinem un aluat nu foarte vartos, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.

Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

O parte din chimen se poate macina.

2

Se pot folosi si alte seminte: susan, mac, etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419403
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419404
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419405
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419406
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419407
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419408
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419409
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419410
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419411
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419412
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419413
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419414
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419415
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419416
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419417
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419418
retete culinare - Biscuiti aperitiv cu jumari 419419

COMENTARII (30)

Catalina L 1

06.01.2016, 15:54

ii vazusem te asigur, sunt excelenti
de ce n-am pus comentariu? nu-mi caut scuze

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:49

Mi-au mers la Inimioara si la favorite

noiinbucatarie 1

15.06.2016, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D