Biscuiti aperitiv cu jumari

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2015 | 5199 vizualizari

 

Pe vremea cand lucram la Romtelecom, o colega ne aducea in aceasta perioada niste covrigei picanti, preparati cu jumari si mult chimen.
Am incercat sa redau si eu acel gust de odinioara, dar am preferat sa prepar niste biscuiti, la aparatul de gofre.
Nu am retinut reteta originala, dar oricum au iesit tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g jumari
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Portii: 75
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu jumari:

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul, iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute.

Obtinem un aluat nu foarte vartos, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.

Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

O parte din chimen se poate macina.

2

Se pot folosi si alte seminte: susan, mac, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

Catalina L 1

06.01.2016, 15:54

ii vazusem te asigur, sunt excelenti
de ce n-am pus comentariu? nu-mi caut scuze

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:49

Mi-au mers la Inimioara si la favorite

Rahela Velicu 1

15.06.2016, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj