Biscuiti (crinkles) cu lamaie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 3667 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 260 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos şi 100 g zahăr pudră (pentru tavalit fursecurile)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti (crinkles) cu lamaie:

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.

Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt, amestecându-se compoziţia pentru omogenizarea completă.

Se adaugă sucul de lămâie şi se mixează până ce obţinem o compoziţie densă, cremoasă.

Se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se păstrează la rece pentru 2-3 ore.

Din compoziţia obţinută, se formează biluţe potrivite pe care le vom trece prin zahăr tos, iar mai apoi prin zahăr pudră, astfel incât să fie acoperiţi complet.

Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanţă de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatură de 160 grade C. 

După coacere, se lasă să se racească complet, după care pot fi depozitaţi în cutii metalice, închise ermetic.

Se servesc cu poftă!

TIPS-URI

1

Bilutele formate trebuie sa aiba o dimensiune nu foarte mare (as zice cat o nuca micuta). Din graba, le-am format mai maricele, insa in timpul coacerii se intind destul de mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti (crinkles) cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere 8 Martie