Biscuiti cu alune de padure si curry

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 24 Oct 2013 | 933 vizualizari

 

Explorand colectia de condimente, am dat peste curry si am realizat ca l-am neglijat in ultima vreme cu toate ca el n-a gresit cu nimic, asa ca i-am acordat sansa de a-si pune in valoare calitatile din nou, intr-o combinatie inedita cu alune de padure ambele facand obiectul mirificilor biscuiti ce pot fi excelent pregatite in mod vegan. Reteta mea nu cuprinde in totalitate ingrediente vegane, insa voi adauga si alternativa aceasta in descrierea retetei, respectiv ce ingrediente vegane pot lua locul celor obisnuite.
Biscuitii sunt excelenti pentru petrecerea de Halloween care se apropie cu pasi repezi, sau cu cafea. Nu pot descrie in cuvinte aroma pe care au degajat-o cand le-am scos din cuptor, imbietoare, fragede, parca aduceau a iz de nugat, usor spicy. Nemaipomenite! Cu ocazia asta, am experimentat inscriptionarea pe biscuiti cu "masinaria" proaspat achizitionata. O minunatie! Mi-a placut enorm si mi-am propus sa mai explorez acest domeniu pentru ca este mult mai sanatos sa-ti prepari biscuitii in casa, la fel ca si painea, cand stii exact ce amesteci in aluat si in plus adaugi ingrediente dupa pofta inimii. Se pregatesc in timp record si este o adevarata placere sa te joci cu aluatul si formele.

 

INGREDIENTE

  • - 75 grame alune de padure macinate;
  • - 125 grame faina alba (sau faina integrala);
  • - 75 grame faina spelta;
  • - un praf sare de mare;
  • - 1/2 lingurita praf de curry;
  • - 1/4 lingurita ienibahar proaspat macinat;
  • - 1/4 lingurita sofran (sau chiar si mai putin);
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 50 grame zahar brut pudra (sau miere);
  • - 60 grame unt la temperatura camerei (unt ghee sau unt de cocos);
  • - 25 ml sirop de agave;
  • - 40 ml iaurt grecesc (lapte de soia sau de migdale).
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu alune de padure si curry:

1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita.

2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu.

3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.

4. Untul moale se amesteca cu siropul de agave si iaurtul grecesc.

5. Se incorporeaza toate ingredientele si se framanta timp de 5 minute pana se omogenizeze.

6. Aluatul se lasa intr-un bol, se acopera cu folie alimentara de plastic si se lasa la frigider peste noapte sau minim 5 ore.

7. Se scoate de la frigider, se framanta pe planseta presarata cu faina si se intinde la grosimea de 2 mm. Se decupeaza cu formele dorite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

8. Se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu alune de padure si curry-0
Biscuiti cu alune de padure si curry-1
Biscuiti cu alune de padure si curry-2
Biscuiti cu alune de padure si curry-3
Biscuiti cu alune de padure si curry-4

COMENTARII (14)

bianca92 1

24.10.2013, 22:39

mmmmmniam mmmniam tare buni si aromati

_Alina_ 1

25.10.2013, 07:45

diaconta 1

25.10.2013, 20:35

minunati biscuitii tai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41