Biscuiti cu aroma de migdale

de -Miti- in Prajituri, 4 Apr 2011 | 1127 vizualizari

 

Ca ador retetele Laurei Adamache nu mai e un secret. Prima reteta pe care am incercat-o a fost pizza in 8 minute,care se face la tigaie,aceasta a fost a doua. Niciuna din ele nu m-a dezamagit si am ochit deja o multime de retete pe care vreau sa le incerc.
Amidonul face acesti biscuiti pufosi, de abia i-am salvat pe acestia ptr o poza. Inca nu am un cantar de bucatarie nici acum si nici nu cred ca o sa-mi iau,mi-am reinnoit setul de cup si urmeaza linguritele, asa ca am incercat conversiunea din gr in cup si nu mi-a iesit. De aceea nu o fac nici la retetele mele. Si de aceea va redau reteta Laurei fiindca e mai sigura. Cred ca totusi ptr reteta asta ar trebui sa-mi iau cantar:)))) Acum vad ca mai sunt si de post!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 gr ulei
  • 80 gr lapte
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita miere
  • esenta de migdale (puteti folosi la fel de bine vanilie,lamaie,portocala)
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu aroma de migdale:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat compact.

Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1 cm si se taie cu forme de prajituri.

Eu ,nerespectand cantitatile,n-am reusit sa intind foaia si am facut bilute pe care le-am turtit putin.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 10 minute.

Se pot pudra cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu aroma de migdale-0
Biscuiti cu aroma de migdale-1

COMENTARII (15)

-Miti- 1

04.04.2011, 15:00

onesta,pai daca nu-i reteta mea e in grame nu prea gatesc din retete romanesti si nu cred ca as folosi cantarul,mi-am luat un nou set de cup-uri

divainbucatarie 1

04.04.2011, 17:16

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04