Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 30 Mar 2016 | 555 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem. Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac foarte usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 bucati:
  • 230 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 140 g zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).

Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului. 

Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu le-am lasat 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise. 

La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435960
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435961
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435962
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435963
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435964
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435965
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435966
retete culinare - Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post) 435967

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

deyutzky 1

30.03.2016, 23:41

Rux cu mare drag!

noiinbucatarie 1

01.04.2016, 15:49

si eu ii fac si ne plac foarte mult

Bya Ralu 1

04.04.2016, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L