Biscuiti cu cacao si nuci

de Tuxedo in Prajituri, 30 Mar 2013 | 6905 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca aceste fursecuri sunt absolut minunate. Intr-o cautare a mea de retete pentru “cookies” am gasit aceste fursecuri care mi-au furat inima la propriu! In reteta originala erau umplute cu caramel dar eu nu m-am mai complicat si am decis sa le fac doar cu nuci pentru ca, oricum, sunt destul de bogate in calorii, si …destul de migaloase. Aluatul este unul de consistenta moale si trebuie formati cu ajutorul unei cupe de inghetata (din aceea ca un cleste) dar merita toata migaleala…sincer, am fost in heaven!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/3 cana cacao
  • 115 gr unt moale
  • 2/3 cana zahar
  • 1 ou separat + un albus
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 200 gr nuci/ pecans/ alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si nuci:

Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron.

Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana se incorporeaza.

Adaugam apoi faina si cacaoa in ploaie si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

Intre timp faramam nucile cu ajutorul unui facalet. Ele nu trebuie sa fie nici mari nici foarte marunte.

Batem si cele doua albusuri cu o furculita, doar cat sa faca cativa clabucei.

Preincalzim cuptorul la 180ºC, tapetam o tava cu foaie de copt si cand aluatul s-a racit, il scoatem din frigider si incepem sa formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Bilutele formate le dam prin albus de ou si apoi le tavalim prin nucile macinate. (nucile mele au fost cam mari, dar daca le faramati suficient va va fi mai usor!)

Dupa ce le-am dat si prin nuci, le aplatizam putin cu mana si le coacem nu mai mult de 15 minute. Ele vor fi moi la mijloc dar nu va panicati, asa trebuie sa fie, iar cand se vor raci vor avea o consistenta pufoasa, in nici un caz tare ca la biscuiti.

Vor iesi aproximativ 20 de bucati.

Sincer, noua ne-au placut extrem de mult. Iti vine sa mananci intr-una, dar Atentie daca suntei la dieta

Enjoy!

TIPS-URI

1

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

2

formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tuxedo 1

19.04.2013, 21:10

raspund cu intarziere...bine v-am gasit! mi-a trebuit muult sa verific mesajele la reteta asta

bianca92 1

17.11.2013, 09:17

Minunati si foarte gustosi biscuiti ai facut

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:17

minunati

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si nuci