Biscuiti cu ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 6858 vizualizari

 

Mos Nicolae si Mos Craciun stau sa ne bata la usa, asa ca am inceput deja sa pun pe picioare un plan de "cadouri dulci". Sunt tot felul de prajiturele care se pot impacheta si transporta cu usurinta. Biscuitii astia se pot pune intr-o cutie speciala metalica, sau ambala unul cate unul intr-o bucatica de staniol prins cu cate o funda rosie.

 

INGREDIENTE

Pentru 30 de biscuiti ai nevoie de:

  • 240 gr unt moale
  • 160 gr zahar brun
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt (se poate sa fi scapat ceva mai mult in realitate)
  • 40 gr cacao pudra
  • 200 gr ciocolata amaruie (70%)
  • 120 gr nuci nesarate (desi cred ca merg foarte bine si alune de padure)
  • 6 linguri de lapte
  • putina sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie. Pui si ouale si mixezi bine. Adaugi faina pe care inainte ai amestecat-o cu praful de copt si cacaua. In punctul asta mie mi s-a stricat mixerul subit :)) asa ca am facut totul la lingura, oricum va deveni un aluat "greoi".

Dupa ce s-a incorporat si compozitia de faina cu cacao si praf de copt, pui ciocolata si nucile tocate. Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezi cate o lingura rasa de compozitie (pastrand intre gramajoare o distanta de 4-5 cm) si tasezi putin fiecare gramajoara, sa fie cat de cat uniforme.

Pui tava in cuptor pentru aprox. 15 min. Trebuie sa prinda o crusta si sa se crape putin la suprafata, dar cand le apesi cu degetul sa para un pic moi inauntru. Le lasi sa se raceasca in tava, apoi pe un gratar si gata. Eu am mancat vreo doi calzi, nu m-am putut abtine, cat era ciocolata moale inauntru :) . Si se pot pastra 4-5 zile intr-o cutie de metal, desi nu cred sa reziste atat in casa :)) . Pofta buna!

 

Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun 2