Biscuiti cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 5483 vizualizari

 

V-am adus ceva dulce pentru dimineata la cafea >:D< Sunt atat de deliciosi incat cu greu te poti opri din mancat! I-am facut pana acum de foarte multe ori deoarece ne plac mult si sunt perfecti alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea! >:D

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 g ciocolata amaruie/cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am adaugat apoi jumatate din cantitatea de faina si am mixat bine. Am stins praful de copt cu zeama de lamaie si l-am adaugat peste compozitia de unt. Am adaugat si restul de faina si am mixat bine.(Va iesi un aluat destul de moale,dar asa trebuie sa fie)

Am tocat ciocolata si am adaugat-o si pe ea peste aluat amestecand usor doar cat sa o inglobez in aluat. Am dat apoi aluatul la frigider pentru 1 ora sau pana s-a intarit destul de bine.

Cu mana usor umezita de fiecare data am format bile de aprox 30 de gr pe care le-am asezat in tava tapetata cu folie sau hartie de copt.(destul de distantate deoarece se aplatizeaza )

Am dat tava la frigider pentru 10 minute si intre timp am dat drumul la cuptor.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit pana au inceput sa se aureasca foarte usor marginile.(la suprafata nu trebuie sa se aureasca deloc). Am scos tava din cuptor si i-am  lasat la racit in tava 5 minute apoi i-am transferat pe un platou unde i-am lasat apoi la racit complet.) Pe o parte din ei am trasat dungi din ciocolata topita dar sunt deliciosi si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun