Biscuiti cu ciocolata si stafide

de papabundetot in Prajituri, 18 Mai 2014 | 3719 vizualizari

 

Pentru ca am mai facut si cu alte ocazii genul asta de desert si pentru ca ne-a placut tare mult,m-am gandit sa ma mai joc cu ingredientele si sa creez ceva oarecum asemanator pastrand ideea de biscuite dar cu alte arome.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 120 gr faina integrala
  • 80 gr nuca cocos
  • 70 gr stafide
  • 200 gr fulgi ovaz
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • esenta portocale
  • 2 oua
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata si stafide:

Am scos mai din timp untul din frigider pentru a se inmuia usor si am incins cuptorul,apoi m-am apucat de biscuiti.

Intr-un castron am pus untul la temperatura camerei,impreuna cu zaharul si le-am amestecat bine pana cand zaharul aproape s-a topit de tot,am adaugat apoi ouale unul cate unul,amestecand bine dupa fiecare,apoi am adaugat esentele, faina integrala amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si fulgii de ovaz si am omogenizat bine aceasta compozitie.La final am adaugat stafidele si ciocolata taiata bucatele mici.

Dupa ce toate ingredientele au fost bine incorporate,am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri pentru inghetata (se poate si cu mana sau cu o lingurita normala) am luat din aluat si am asezat biscutitii pe tava la distanta unul fata de celalalt pentru ca ei la copt se mai intind. Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute,pana cand biscuitii sunt rumeni pe margini.

Dupa ce ii scoateti din cuptor lasati-i sa se raceasca cateva minute inainte de a-i scoate din tava pentru ca fiind fierbinti,sunt si foarte fragili si riscati sa ii rupeti.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz si ciocolata