Biscuiti cu dulce de leche

de Brindusa in Prajituri, 20 Dec 2011 | 1015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,moale, taiat bucati
  • 150 g zahar brun
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri esenta de vanilie homemade
  • 250 g - 300 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare (sa n-o uitati, pentru ca e f importanta)
  • 150 g dulce de leche
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu dulce de leche:

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare. Pune coca la frigider pentru 1-2 ore.

In timpul acesta pune hartie de copt in doua tavi mari si incalzeste aragazul la 180 C.

Scoate coca din frigider si umezeste-ti mainile cu apa. Cu o lingura ia o bila de coca si aplatizeaz-o in palma (sau pe masa). Pune putin dulce de leche in mijloc, apoi strange coca in jurul ei si formeaza o bila din nou. Pune-o in tava si cu degetele aplatizeaz-o din nou cat poti de mult.Ai grija sa n-o apesi prea tare, sa nu iasa crema afara. In acelasi mod formeaza toti biscuitii.

Coace-i la 180 C pentru 10- 15 minute. Raceste-i pe un gratar metalic. Si serveste-l pe Mos Craciun cu ei.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu dulce de leche-0
Biscuiti cu dulce de leche-1

COMENTARII (14)

Teo 1

20.12.2011, 22:39

si eu sunt un colindator!

mihaelar63 1

20.12.2011, 23:48

Am venit sa colindam , dom -dom sa inaltam ...

adry88 1

21.12.2011, 09:36

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20