Biscuiti cu fulgi de cereale

de lia maria in Prajituri, 30 Iun 2010 | 5038 vizualizari

 

Nu stiu sincer, cui apartine aceasta reteta, cand si de unde mi-am scris-o. Am gasit-o printre notitele mele si acum i-a venit randul la incercat. Cu siguranta am s-o mai repet ca este pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fulgi cereale
  • 1 cana nuca macinate
  • 100g nuca de cocos
  • 50g stafide
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 linguri miere de albine
  • 100g unt moale
  • 1 esenta rom
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu fulgi de cereale:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider.

Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu faina.

Cu ajutorul unui cutit, taiem rulada in discuri de aprox  1cm grosime, pe care le asezam in tava.

Le coacem cam 25-30’, la foc moderat.

Biscuitii se pot consuma imediat, cand sunt putin crocanti sau dupa cateva zile cand devin moi si sfaramiciosi.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu fulgi de cereale-0
Biscuiti cu fulgi de cereale-1
Biscuiti cu fulgi de cereale-2
Biscuiti cu fulgi de cereale-3
Biscuiti cu fulgi de cereale-4
Biscuiti cu fulgi de cereale-5
Biscuiti cu fulgi de cereale-6
Biscuiti cu fulgi de cereale-7
Biscuiti cu fulgi de cereale-8

COMENTARII (9)

silvi0ara

silvi0ara 1

30.06.2010, 10:38

Ce bine,tot imi place mie sa rontai ceva cand beau cafeaua.

Rocsi

Rocsi 1

30.06.2010, 11:03

nu beau cafea dar tot iau un biscuite sa stii

Laly

Laly 1

01.07.2010, 17:09

Chiar daca nu este dimineata tot vreau un biscuite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01