Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz

de JulyCris in Dulciuri, 9 Mai 2014 | 2187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr faina de ovaz
  • 1 vf cutit bicarbonat
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr zahar brun(eu am folosit indulcitor)
  • Optional
  • 2 linguri cu varf cu ciocolata 75% cacao,maruntita cu cutitul
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz:

Untul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am mixat pana am omogenizat.Daca folositi ciocolata,adaugati si mixati scurt. Faina am amestecat-o cu praful de copt si bicarbonatul si am adaugat peste crema de unt.Am incorporat cu mixerul la viteza mica.Am adaugat fulgii de ovaz si am omogenizat bine compozitia.

Cu ajutorul unei lingurite,am luat din compozitie si am pus pe hartia de copt. Am aplatizat putin.In mijlocul fiecarui biscuite am pus cate o stafida.Am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.I-am scos si i-am pus pe un gratar la racit.

 

TIPS-URI

1

Compozitia este moale,biscuitii cand ies de la cuptor sunt crocanti la exterior si moi la interior.

2

Se pastreaza in caserole inchise etans.

3

Din aceasta compozitie,ies aproximativ 40-42 de biscuiti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317805
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317806
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317807
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317808
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317809
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317810
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317811
retete culinare - Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz 317812

COMENTARII (12)

laura_n 1

10.05.2014, 14:33

tare buni! si eu fac des

Rocsi 1

10.05.2014, 19:22

Buni!

robert_badica 1

13.07.2014, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D