Biscuiti cu gem de portocale

de susu in Prajituri, 3 Dec 2010 | 2124 vizualizari

 

Niste biscuitei bunicei. Puteti inlocui foarte bine si cu alt fel de gem

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • Dulceata sau gem de portocala
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zahar
  • 300 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • Coaja de portocala si lamaie
  • 2 linguri cu lapte
  • Esenta de vanilie si rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu gem de portocale:

Se freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul , zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de portocale si lamaie. Framantam un aluat omogen si-l invelim intr-o folie. Il dam la frigider pentru 30 de minute. Infaineaza masa de lucru si intinde o foaie de aluat de grosimea de 5 mm. Se taie forme si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Dam pentru 12-15 minute. Cand s-au racit se unge cate un biscuite cu gem si se lipeste altul deasupra. Eu am desenat biscuitii cu magiun de prune.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu gem de portocale-0
Biscuiti cu gem de portocale-1
Biscuiti cu gem de portocale-2
Biscuiti cu gem de portocale-3
Biscuiti cu gem de portocale-4
Biscuiti cu gem de portocale-5
Biscuiti cu gem de portocale-6
Biscuiti cu gem de portocale-7
Biscuiti cu gem de portocale-8
Biscuiti cu gem de portocale-9
Biscuiti cu gem de portocale-10

COMENTARII (17)

Crista_Luca

Crista_Luca 1

04.12.2010, 21:03

si al fel de buni ..nu?

Teo

Teo 1

04.12.2010, 21:23

tare frumosi si iar ne duci in minunata natura, culoare , culoare ...frumosul isi face loc !

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:10

frumosi mare rabdare la decorare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!