Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata

de ela in Dulciuri, 2 Mar 2016 | 3485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450gr faina
  • 150gr fructe goji uscate
  • 100gr fulgi de ciocolata
  • 20gr bicarbonat de sodiu
  • 1varf de cutit de sare
  • 100gr zahar brun
  • 180gr ERITRIT(sau XYLITOL)=INDULCITOR NATURAL (sau zahar alb)
  • 1pachet de unt 2oua mari 2lingurite esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata:

Intr-un bol,amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Separat,mixam untul foarte moale,lasat la temperatura camerei,cu zaharul brun la inceput,apoi adaugam treptat si zaharul alb sau eritritul si mixam bine.Eu am pus de la inceput tot zaharul si a fost mai greu de mixat.Compozitia poate sa arate ca ar fi taiata,dar dupa ce punem ouale,nu mai arata asa.Adaugam treptat ouale si esenta de vanilie.In compozitia de mai sus,adaugam treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn,apoi chiar cu mana daca va este greu cu lingura,pentru ca compozitia va deveni foarte tare.La sfarsit adaugam fructele goji si fulgii de ciocolata si omogenizam bine aluatul.
Cu o lingura speciala pentru inghetata(am vazut ca la aluatul pentru briose si pentru biscuiti,este de mare ajutor o lingura de inghetata pentru a forma biscuitii sau pentru a pune in forme aluatul de briose)sau cu o lingura,formam biscuitii(sau facem o rulada subtire si o taiem felii)Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,la distanta mai mare intre ei pentru ca isi vor dubla volumul..Aplatizam cu degetele compozitia,sa nu mai fie bombat aluatul.Dam la cuptorul preincalzit,cam 15-20minute,la foc mic.Nu trebuie lasati prea mult.
Calduti,biscuitii sunt moi,pufosi si dulci.Cand s-au racit,sunt mai uscati.Merg bine cu o cafea,o cana de ceai sau de lapte.Mie mi-au iesit 24 de bucati.Se pastreaza foarte bine in cutie de tabla inchisa.Ce am lasat intr-o punga neinchisa,s-au intarit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:30

excelenti

elucubratiiculinare 1

05.03.2016, 17:54

perfecti

mirela0911 1

06.03.2016, 17:31

Buni biscuitii la

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ecler cu crema de ciocolata