Biscuiti cu lamaie

de - Andreea - in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 8535 vizualizari

 

Sunt cei mai buni biscuiti cu lamaie mancati vreodata... Ingredientele nu sunt costisitoare si se fac usor.Trebuie doar putina rabdare...dar merita !!!

 

INGREDIENTE

  • 55 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina alba tip ''00''
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • zahar tos si zahar pudra ( pentru ''tavaleala'' )
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie:

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.

Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.

Adaugam oul intreg ,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.

Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu am lasat 3 ore.Aluatul va trebui sa fie tare,sa poata fi modelat cu usurinta.

Dupa timpul in care a stat la frigider , luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).

Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos ,apoi prin zahar pudra.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ).

Punem bilele de aluat lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.

NU se lasa mai mult de 10 minute deoarece ,desi abea scoase din cuptor par moi,ele se vor intari.

Se pastreaza de pe o zi pe alta ( daca apuca :) ) intr-un vas inchis ermetic.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus ies 18 biscuiti.

2

Puteti inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

- Andreea - 1

04.04.2014, 23:20

T I M E A 1

05.04.2014, 13:13

cred ca sunt foarte buni

- Andreea - 1

05.04.2014, 14:06

Noua ne-au placut foarte mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti deliciosi cu musli