Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala

de anca_rm in Dulciuri, 15 Dec 2015 | 576 vizualizari

 

Fursecuri de casa , cele mai bune si sanatoase .De asemenea sunt usor de facut si e o placere sa le faci impreuna cu copilul . Le-am facut in asteptarea lui Mos Nicolae si le-am decorat cu cate o migdala . Au fost foarte buni ,fragezi  si aromati.


I-am pregatit cu Green Sugar indulcitorul care nu schimba gustul si are 0 indice glicemic si caloric .


 


Din cantitatile date mi-au iesit 30 de bucati de marimea unui biscuit Oreo .


Sunt biscuiti perfecti pentru Mos Craciun  

 

INGREDIENTE

  • -250 gr faina
  • -80 gr Green Sugar sau 100 gr zahar
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -coaja si zeama de la o lamaie
  • -5 gr praf de copt
  • -10 gr ghimbir proaspat razuit
  • -praf de sare
  • -alune , migdale , nuci pentru décor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala:

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si adaugam si restul de faina si ulei ramas. Vom obtine un aluat foarte fin si usor de modelat .

Luam din aluat bucati , cam de marimea unei nuci si ii dam forma . Presam in mijloc o aluna, nuca sau migdala.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . lasati sa se raceasca si asezati biscuit in cutie metalica pentru pastrare , asta daca mai aveti ce .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala-0
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala-1
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala-2
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala-3
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala-4

COMENTARII (20)

Catalina L 1

16.12.2015, 07:28

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:42

Foarte buni!

Geanina87 1

16.12.2015, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20