Biscuiti cu mac si portocala

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 2418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani si jumatate de faina
  • 2 lingurite si jumatate de praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar
  • 1/3 cana ulei
  • 1/3 cana apa
  • 1 lingura coaja rasade portocala
  • 100 ml suc de portocala de la o portocala stoarsa
  • 2 linguri seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si portocala:

Amestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o amestecam cu compozitia de faina care a fost pregatita dinainte. Rezulta un aluat moale care trebuie pus intr-o folie de ceolofan la frigider, pentru cca 30 minute cel putin.

Dupa ce sa racit aluatul se pune pe masa de lucru, care se presara cu faina. Se intinde o foaie groasa de 1 deget, care se decupeaza in diverse forme. Eu am avut stelute.

Se coc maxim 15 minute la 180 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78737
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78739
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78741
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78742
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78744
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78746
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78748
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78750
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78752
retete culinare - Biscuiti cu mac si portocala 78759

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.01.2011, 19:10

cat de frumoase stelute

mamaieelena 1

18.01.2011, 20:20

buni si aratosi

Teo 1

18.01.2011, 21:34

bijuterii !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55