Biscuiti cu migdale

de Oana in Prajituri, 8 Iul 2014 | 1717 vizualizari

 

O reteta super rapida!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt topit
  • 150 gr faina
  • 2 linguri cu lapte
  • o lingura zahar brun
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale:

Se amesteca intr-un bol untul topit cu laptele, zaharul si esenta de migdale, se adauga faina si se framanta cu mana un aluat moale si nelipicios. Se mai presara cate putina faina daca inca se lipeste aluatul. Se formeaza o bila de aluat si se pune in folie de plastic, se da la rece 15 minute. 

Se scoate aluatul si se asaza intre doua foi de copt, apoi se intinde cu facaletul pana se obtine o foaie de 0,3 cm grosime. Se decupeaza biscuitii cu diferite forme si se asaza in tava. Se ung cu putin unt topit sau lapte si se presara deasupra fulgii de migdale.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se lasa 10-15 minute, pana devin aurii.

 

TIPS-URI

1

Daca preferati biscuitii mai dulci, mai adaugati inca o ligura cu zahar in compozitie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu migdale 331145
retete culinare - Biscuiti cu migdale 331146
retete culinare - Biscuiti cu migdale 331147
retete culinare - Biscuiti cu migdale 331148

COMENTARII (20)

Panacris 1

08.07.2014, 20:00

Rocsi 1

08.07.2014, 21:21

Spun prezent!

tarasmariana 1

08.07.2014, 22:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D