Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun

de T I M E A in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 9193 vizualizari

 

Sunt buni, frumosi si Mosul o sa fie tare incantat de ei :).

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar brun
  • 150 gr migdale macinate
  • aprox 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta migdale Dr. Oetker
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru ornat:
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • bombonele colorate Dr. Oetker
  • creioane decor Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat putem amesteca cu lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Obtinem un aluat usor lipicios si faramicios pe care il dam la rece aprox o ora.

Scoatem din frigider si impartim in trei pentru a putea intinde mai usor foile. Intindem cu atentie cu faina sub si peste aluat!   Intindem foi potrivit de groase si decupam diverse forme (in cazul nostru specifice Craciunului).

Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Si acum ne suflecam manecile si ne inarmam cu multa rabdare nu inainte de a ne asigura ca avem timp suficient :) .

Pregatim cateva boluri mici pt a le putea avea la indemana cand dorim sa schimbam  culoarea glazurii. Glazura o preparam din 3-4 linguri zahar pudra si cateva picaturi de lamaie. Iar pt cele color adaugam si o picatura de colorant. Nu le pregatim pe toate de la inceput ci doar in momentul in care le folosim pentru ca se intaresc.

Asadar ungem fiecare forma cu glazura folosind un cutit ( pt unele am folosit o pensula subtire) si presaram rapid bombonele colorate. Iar in cazul formelor unde folosim creioanele, lasam mai intai sa se intareasca glazura apoi decoram.

Dupa ce s-a intarit glazura, pastram biscuitii in cutii metalice. A doua zi sunt mai buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Ina 1

10.12.2012, 09:14

waw! Ce multi si frumosi!

ionela2682 1

10.12.2012, 09:22

ce frumosi sunt!!!!

T I M E A 1

10.12.2012, 10:01

Ina , Ionela multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Fulgi de nea