Biscuiti cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 3 Mai 2012 | 4702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr margarina rama
  • - 3 linguri zahar
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 350 gr faina
  • - esenta de vanilie
  • - un varf de sare
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura lapte
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata cu lapte,
  • 1 lingurita unt,
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu nuca:

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte. 

Adaugam nuca, apoi treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem un aluat fraged.

Invelim aluatul in folie alimentara si bagam la frigider timp de min o ora..

Intindem apoi o foaie mai groasa si decupam cu o forma rotunda.

Atentie! : foaie se rupe foarte usor, folositi un cutit pt a lua formele de pe masa de lucru 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 min.

Lasam sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de ciocolata si presaram nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

T I M E A 1

03.05.2012, 23:44

cocolina , /Iri - ok , te astept atunci

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:50

bun,bun

mena29 1

04.05.2012, 22:11

Cu siguranta au fost foarte buni,am facut si eu ceva asemanator si mi-au placut mult.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Anzac