Biscuiti cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 3 Mai 2012 | 1472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr margarina rama
  • - 3 linguri zahar
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 350 gr faina
  • - esenta de vanilie
  • - un varf de sare
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura lapte
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata cu lapte,
  • 1 lingurita unt,
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu nuca:

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte. 

Adaugam nuca, apoi treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem un aluat fraged.

Invelim aluatul in folie alimentara si bagam la frigider timp de min o ora..

Intindem apoi o foaie mai groasa si decupam cu o forma rotunda.

Atentie! : foaie se rupe foarte usor, folositi un cutit pt a lua formele de pe masa de lucru 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 min.

Lasam sa se raceasca apoi le ungem cu glazura de ciocolata si presaram nuca macinata.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu nuca-0
Biscuiti cu nuca-1
Biscuiti cu nuca-2
Biscuiti cu nuca-3
Biscuiti cu nuca-4
Biscuiti cu nuca-5
Biscuiti cu nuca-6
Biscuiti cu nuca-7

COMENTARII (23)

T I M E A 1

03.05.2012, 23:44

cocolina , /Iri - ok , te astept atunci

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:50

bun,bun

mena29 1

04.05.2012, 22:11

Cu siguranta au fost foarte buni,am facut si eu ceva asemanator si mi-au placut mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41