Biscuiti cu portocala

de Rocsi in Dulciuri, 5 Dec 2013 | 4318 vizualizari

 

Cum asta seara vine Mos Nicolae m-m gandit sa il astept cu ceva dulce, cu aroma de portocala si de sezon. Acum cred ca toti copilasii, si nu numai, isi lustruiesc ghetutele, au emotii, daca vor primi ce isi doresc sau daca le aduce si o nuielusa. Eu sunt mare, insa sufletul imi este de copil si tot imi doresc ceva si eu. Nu cer lucruri materiale, nu il pun la cheltuieli, insa imi doresc mult sa imi aduca sanatate mie, celor dragi mie si voua tuturor ca sa ne putem bucura de viata si de tot ce este frumos. Asa ca fiti cuminti ca imediat soseste ;;)

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina la pachet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri suc stors de la o portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 10-11 linguri faina
  • diverse decoratiuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocala:

Intr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta. Incorporam sucul si coaja de portocala, apoi mierea, zaharul cu pastai de vanilie si esenta de migdale. Faina o cernem, o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat peste crema de margarina. Amestecam cu mana pana vom obtine un aluat molicel si putin lipicios, deci nu va fi un aluat tare.

Il lasam 15 minute la odihnit, dar nu la frigider ci la temperatura camerei. Pregatim niste forme din silicon, rupem bucatele de aluat si cu degetele le presam in forme. Nu facem biscuitii prea subtirii ca sa nu fie prea crocanti dupa ce ii coacem.

Daca nu aveti forme puteti pune gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formele de silicon le asezam pe o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins. Lasam biscuitii pana devin usor aurii, cam 12-15 minute. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se racoreasca apoi ii scoatem din forme.

Ii decoram cum dorim si ii servim. Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 biscuiti aromati si deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Rocsi 1

09.12.2013, 18:35

Claudia multumesc mult.

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:54

frumusei biscuiti

Rocsi 1

11.12.2013, 18:38

Ligia multumesc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat