Biscuiti cu portocale

de lia maria in Prajituri, 10 Mar 2011 | 2082 vizualizari

 

Deliciosi, sfaramiciosi, cu iz intens de portocala… yumi,yumi.
Cantitatile din reteta, sant pentru una portie. Eu am pregatit doua portii si mi-au iesit 6 tavi. Se pastreaza foarte bine in caserola bine onchisa, timp de cateva saptamani.

 

INGREDIENTE

  • 300g untura
  • 300g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la 2 portocale mari
  • 600g faina

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocale:

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru 2h ( eu l-am pregatit seara si am copt biscuitii a doa zi).

Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam biscuitii. Ii asezam in tava  tapetata cu hartie si ii dam la copt pentru 30’. Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la fel…pana terminam tot aluatul.

Dup ace s-au racit, ii sevim simpli sau cu glazura la alegere.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu portocale 90806
retete culinare - Biscuiti cu portocale 90807
retete culinare - Biscuiti cu portocale 90808
retete culinare - Biscuiti cu portocale 90809
retete culinare - Biscuiti cu portocale 90810
retete culinare - Biscuiti cu portocale 90811

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

11.03.2011, 09:09

mirela0911 1

11.03.2011, 16:47

Poti sa-mi dai si mie ca ai facut multi

adry88 1

09.06.2011, 15:44

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21