Biscuiti cu scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 25 Ian 2013 | 3401 vizualizari

 

Noua ne plac foarte mult fusercurile si biscuitii. Merg foarte bine langa o cafea sau o cana de lapte. Varianta pe care v-o propun astazi este foarte simpla si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 120 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 30 g zahar pudra
  • 50 g nuca macinata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 70 g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Cernem intr-un castron faina si adaugam praful de budinca, untul, zaharul pudra si nuca macinata. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mani. Il invelim apoi in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Separat amestecam zaharul si scortioara.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul in foaie dreptunghiulara, groasa de ~5 mm. Indreptam marginile cu un cutit sau cu rotita zimtata. Ungem apoi aluatul cu oul batut si presaram in strat uniform zaharul cu scortisoara.

Taiem aluatul in bucati dreptunghiulare pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem biscuitii la foc mic timp de 10 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca iar apoi se pot servi. Biscuitii se pot pastra mai mult timp in cutie de metal inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

26.01.2013, 00:04

Cam da

T I M E A 1

26.01.2013, 00:16

ne intalnim la o cafea? tare mult imi plac

Raluca57 1

12.10.2014, 14:58

I-am încercat. Delicioși! Trebuie direct porție dubla!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)