Biscuiti cu unt de arahide

de epurasha2bb in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 3845 vizualizari

 

sunt atat de deliciosi ca vrei mereu sa ai o tava la mic dejun...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru a obtine o tava de biscuiti avem nevoie de:
  • 80 g unt nesarat
  • 1 lingura plina de unt de arahide
  • 1 galbenus de gaina
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 varf de lingurita de praf de scortisoara
  • 1/4 plic amoniu pentru prajituri
  • miezul de la 6 nuci pt.decor
  • ciocolata topita pt.decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt de arahide:

Preparare:
Se freaca untul moale cu zaharul si galbenusul si cu untul de arahide.Apoi se amesteca faina cu prafurile de copt, amoniu, cacaoua si scortisoara si se adauga cate putin amestecand mereu.Din aluatul maroniu obtinut se face o bila si se acopera cu o folie de plastic si se da la rece cel putin o jumatate de ora.Apoi se scoate si se rup mici bilute cu mana care se aplatizeaza cu degtele.Se infig in suprafata mici bucatele de miez de nuca.Puteti face discuri sau bastonase.Nu trebuie facute foarte mari fiindca ele si asa se intind mult la cuptor.Se incinge cuptorul cu gaz bine si se introduc la cuptor intr-o tava cu hartie de copt sau tapetata cu faina.Se lasa cam 15 minute.Se scot sa se raceasca si se mai decoreaza si cu ciocolata topita dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu unt de arahide-0
Biscuiti cu unt de arahide-1
Biscuiti cu unt de arahide-2
Biscuiti cu unt de arahide-3
Biscuiti cu unt de arahide-4

COMENTARII (28)

andreea123 1

28.02.2011, 20:09

sunt foarte bune fursecurile multumesc pentru reteta

adry88 1

18.06.2011, 12:29

ce buni sunt

epurasha2bb 1

24.06.2011, 00:29

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!