Biscuiti Curcubeu

de simsim82 in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 7477 vizualizari

 

O reteta foarte inspirata pentru a impresiona copiii, dar si parintii. ;)

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde (200-250 g)
  • coloranti alimentari (rosu,galben si albastru)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Curcubeu:

Se framanta un aluat din toate ingredientele (mai putin colorantii) ,faina adaugandu-se putin cate putin,pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana

Impartiti aluatul in 6 parti relativ egale ,iar fiecare bucata se amesteca bine cu unul din coloranti (rosu+albastru=mov/violet, rosu+galben=portocaliu, albastru+galben=verde....dar stiati si voi asta :P ). Se intind 6 foi egale,de preferinta dreptunghiulare si se asaza una peste cealalta (rosu,portocaliu,galben,verde,albastru,violet - asta fiind ordinea culorilor intr-un curcubeu, dar si asta stiati cu siguranta :D ). Se inveleste cu folie transparenta si se lasa aluatul la frigider cateva ore..... Cand v-ati plictisit sa asteptati, scoateti ''curcubeul'' din frigider, indepartati folia si taiati felii.

Eu am intins putin fiecare felie pentru ca erau prea groase... Acum urmeaza sa le dati forma biscuitilor...sau puteti sa-i lasati asa,felii...

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 175 grade C doar 10-15 minute...Nu-i lasati mai mult,chiar daca aveti senzatia ca nu sunt copti, pentru ca in momentul in care se racesc se vor intari.

Daca aveti copii in casa, dublati doza de ingrediente...stiu eu ce vorbesc!!! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldovenesc