Biscuiti de casa

de daniastefania in Prajituri, 2 Iul 2015 | 1647 vizualizari

 

O reteta de biscuiti foarte usor de facut si foarte gustosi. Copiii vor fi incantati de acesti biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa:

Punem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu lingura de lemn, apoi framantam putin cu mana si formam o bila, pe care o dam la frigider trei ore. Dupa aceea intindem aluatul intr-o foaie subtire de 2-3 mm. Cu o forma de fursecuri decupam biscuitii. Mi-au iesit 25 ds biscuiti. Acum depinde si de marimea formei cat biscuiti vor iesi. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 170 grade C 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca pe margini. Tare buni sunt. Merg perfect alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Copiii vor manca cu placere!

 

TIPS-URI

1

Nu lasati biscuitii mai mult in cuptor. Nu trebuie sa se rumeneasca, decat putin pe margini.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti de casa-0
Biscuiti de casa-1
Biscuiti de casa-2
Biscuiti de casa-3
Biscuiti de casa-4

COMENTARII (13)

Rocsi 1

02.07.2015, 20:16

Prezent!

dantes 1

03.07.2015, 06:37

Foarte buni!

MotanLaOale 1

03.07.2015, 19:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04