Biscuiti de casa cu cacao

de Papalapap in Prajituri, 5 Dec 2014 | 4507 vizualizari

 

Ți-e poftă de ceva dulce? Ai vrea să ronțăi ceva dimineața, la cafea, sau seara, la un pahar de lapte? Nu da banii pe prostii produse pe bandă rulantă și vândute în supermarket în ambalaje gândite să-ți ia ochii! Mai bine suflecă-ți mânecile și hai să pregătim împreună niște biscuiți de casă delicioși și cel puțin la fel de aspectuoși ca biscuiții de pe raft.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mic
  • 80 g zahăr (brun)
  • 2 pliculete de zahăr-vanilat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • un vârf de sare
  • Opțional:
  • cireșe confiate
  • alune de pădure
  • câteva pătrățele de ciocolată albă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa cu cacao:

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei.

Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1). Separat, amestecă făina cu cacaoa și scorțișoara (2). Toarnă compoziția uscată peste crema de ou și zahăr (3).

Amestecă bine cu mâna (4), apoi adaugă untul tăiat cubulețe și frământă bine. Vei obține destul de repede un aluat bine legat (5), pe care îl vei lăsa să se odihnească o jumătate de oră la temperatura camerei. Profită de pauză și odihnește-te și tu.

Când cele 30 de minute au trecut, întoarce-te în bucătărie și preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe un fund de lemn sau pe o hârtie de copt pusă direct pe masa de lucru (6). Dacă se lipește de degete, presară puțină făină.

Când ai obținut o foaie de 4-5 mm, începe decupatul. Folosește-te pentru asta de forme de biscuiți (7) sau pur și simplu de un păhărel.

Aranjează biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Dacă te-ai gândit să îi decorezi cu cireșe confiate sau cu alune de pădure, acum e momentul s-o faci (8).

Lasă biscuiții în cuptor timp de 12-15 minute, la 180°C. Dacă îi lași mai mult, se vor usca prea tare. Când timpul s-a scurs, scoate-i și lasă-i să se răcească.

Deja sunt foarte frumoși, nu-i așa? Ei bine, cu puțină ciocolată albă vor arăta și mai bine!

Topește câteva pătrățele de ciocolată albă într-un castronel (îl poți lăsa în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute). Cu ajutorul unei lingurițe, stropește biscuiții cu ciocolată, desenând în aer linii drepte (9).

Dacă nu ai ciocolată, decorează pur și simplu biscuiții cu o glazură din zahăr tos și puțină apă. Adaugă și un strop de colorant alimentar și rezultatul va fi chiar peste așteptări.

TIPS-URI

1

Lasă-ți imaginația să intre în acțiune și creează propria rețetă de biscuiți. Poți aduga esență de vanilie, de rom sau de portocale, ghimbir uscat sau coajă de lămâie…

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pufi de cocos