Biscuiti de casa, cu cafea

de laura_n in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 4144 vizualizari

 

Absolut minunati

 

INGREDIENTE

  • 170 gr unt
  • un praf sare
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 lg pline cu nutella
  • 2 lg cafea solubilă
  • 1 lg cacao neagră
  • 200 gr făină (+/- 20 gr)
  • 1 vrf cuțit bicarbonat sodiu
  • 2 lg lapte dulce
  • pepite ciocolată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa, cu cafea:

Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se amestecă cât să se omogenizeze compoziția. În funcție de tipul făinii, poate fi necesar să mai adăugați 20 gr, important este să iasă un aluat compact, dar maleabil, nu foarte tare. Se adaugă și pepitele de ciocolată și se frământă ușor cu mână. Se lasă aluatul la rece 20 minute.

Se pornește cuptorul la 160 grade. Se pregătește o tavă de copt, cu hârtie pergament.

Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat de 1,5 cm. Se decupează discuri potrivite (în funcție de alegerea fiecăruia), apoi se așază în tavă de copt. Se ștampilează cu ștampila din dotare sau se înțeapă cu o furculița, depinde de ustensila de care dispuneți. Dacă nu doriți să îi mai stampilați, întindeți stratul de aluat mai subțire.

Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă la temperat în tavă, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.

Dacă vă place gustul mai intens de cafea, puteți suplimenta cantitatea. 

Din cantitatea de zahăr folosită, ies destul de dulci biscuiții, datorită și cremei nutella. Dacă vreți să renunțați la aceasta, poate ați vrea să suplimentați cantitatea de zahăr cu încă 20-30 gr, depinde de gustul fiecăruia. Mie nu îmi plac foarte dulci.

Ușor, simplu și rapid de făcut acești biscuiți de casă cu cafea!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa, cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz