Biscuiti de iarna

de Rux in Prajituri, 6 Dec 2012 | 2188 vizualizari

 

La Multi Ani spun si eu tuturor sarbatoritilor cu nume sfant, astazi in zi mare de sarbatoare...si baietelului meu drag( mami tot baietel il vede desi e la varsta adolescentei)...acesti biscuiti nu au nevoie de nici o prezentare caci numai combinatia de ingrediente poate spune totul despre ei......am sa va spun doar ca sunt minunat de aromati si parfumati...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( tip spelta sau alba cum doriti)
  • 100 gr faina de ovaz
  • 100 gr faina de orez
  • 20 gr faina de fulgi de cocos
  • 50 gr unt de cacao
  • 200 gr unt
  • 275 gr zahar brun ( pudra)
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamon pudra
  • 5 cuisoare macinate
  • 3 flori de anason macinate
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • vanilie pudra
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Glazura:
  • zahar pudra si suc de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de iarna:

Topim untul de cacao pe baie de aburi.

Cernem faina si o amestecam cu restul de faina de ovaz si apoi cea de orez, fulgii de cocos macinati, untul moale, si apoi restul ingredientelor, aromele, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si untul de cacao topit. Preparam aluatul, amestecand si framantand aluatul pe care il vom infolia si-l vom pune la rece pentru aproximativ 30-45 de minute.

Intindem o foaie eu de fiecare data ma ajut de folia de prospetime si intind cu sucitorul pe deasupra ei....folosim formele de biscuiti si ii vom decupa si ne vom juca cu ciupercutele, inimioarele, ursuletii, bradutii, fluturasii, iepurasii...uite asa ne mai trezim ca suntem de fapt, macar in suflet niste copii :)))) apoi ii asezam pe tava tapetata cu foaie de copt. Mie mi-au iesit 3 tavi de biscuiti.

Ii coacem pentru 12-14 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

I-am glazurat apoi cu amestecul de zahar pudra si suc de rodie. Putem alege sa glazuram numai cativa...oricum dispar rapid de pe platou :))))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti de iarna-0
Biscuiti de iarna-1
Biscuiti de iarna-2
Biscuiti de iarna-3
Biscuiti de iarna-4
Biscuiti de iarna-5
Biscuiti de iarna-6
Biscuiti de iarna-7

COMENTARII (53)

Ubulika

Ubulika 1

08.12.2012, 11:41

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

12.12.2012, 09:40

Ce frumosi sunt!!!!!!!

Rux

Rux 1

13.01.2014, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!