Biscuiti dietetici

de laura_n in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 8566 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus, suntem nevoiti sa renuntam la zahar si faina alba, astfel ca a trebuit sa gasim alternative. nu prea ma pricep la indulcitori, din acest motiv am optat pt o varianta naturala de indulcit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fulgi ovaz
  • o mana stafide
  • 1lgta scortisoara macinata
  • 3 lg alune de padure crude macinate
  • suc de portocale ( 1 cana)
  • 3-4 lg faina secara
  • fulgi de cioco dietetica
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti dietetici:

Intr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva linguri de faina de secara si amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Cu mana uda, formam biscuiti de marime medie si punem la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

In jumatate de compozitie, am ras fulgi de ciocolata fara zahar cu continut ridicat de cacao. 

Lasam la copt cam 20 minute, la foc mediu, apoi ii intoarcem, ii mai lasam vreo 10 min si ii scoatem sa se raceasca. 

Sunt gustosi, dulci, crocanti la exterior si moi in interior si intrunesc criteriul dietetic necesar.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 6 - 7 lei.

2

in loc de scortisoara se poate pune nuca de cocos sau alt ingredient aromat.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti dietetici-0
Biscuiti dietetici-1

COMENTARII (23)

laura_n 1

28.04.2013, 17:15

multumesc mult

Lau 1

28.04.2013, 17:30

numai bunatati

Alina26 1

28.04.2013, 17:37

foarte buni!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04