Biscuiti din faina de spelta cu piersici

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 31 Iul 2013 | 999 vizualizari

 

In locul piersicilor, biscuitii se pot incerca cu caise, cu zmeura sau cu orice fruct din care se poate obtine o pasta densa dar care sa nu fie foarte fluida.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame faina de orez
  • 250 grame faina alba de grau spelta
  • 85 grame zahar brun
  • 60 grame unt
  • 220 grame piure de piersici (din aproximativ 3 piersici mici)
  • 40 ml lapte de soia
  • un praf de sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita pudra de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din faina de spelta cu piersici:

1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu.
2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte.
3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea.
4. Se incorporeaza compozitia de piersici in amestecul uscat.
5. Dupa incorporarea ingredientelor, se va obtine un blat moale care se poate framanta cu mana.
6. Se poate lasa la frigider pentru o zi sau cel putin 1 ora, intr-un bol acoperit cu o folie de plastic.
7. Pe o planseta se presara faina si se framanta aluatul, dupa ce l-ati lasat sa stea putin la temperatura camerei.
8. Se decupeaza biscuitii cu formele dorite si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
9. Cuptorul se incalzeste la 175 grade si biscuitii se coc pentru aproximativ 20 de minute.
10. Se servesc cu ceai sau cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti din faina de spelta cu piersici 249133
retete culinare - Biscuiti din faina de spelta cu piersici 249134
retete culinare - Biscuiti din faina de spelta cu piersici 249135
retete culinare - Biscuiti din faina de spelta cu piersici 249137
retete culinare - Biscuiti din faina de spelta cu piersici 249138

COMENTARII (11)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

31.07.2013, 22:30

timea, da multumesc, am avut mare noroc ca le-am gasit si mai erau atat de multeeee. uau, cred ca se potrivesc si pentru fondant

Rocsi 1

01.08.2013, 11:19

Mmmm biscuiti. Imi plac

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 20:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55