Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

de Rux in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 6704 vizualizari

 

Am trecut de la pufosele, la uscatele...crocantele tare gustoase, pot inlocui painea cu succes...

 

INGREDIENTE

  • o cana de nuci
  • o cana de migdale
  • o cana de fulgi de ovaz
  • o cana de complex forte de germeni de grau si tarate de grau
  • o cana de faina integrala
  • 1/2 cana de seminte de canepa
  • 1/4 cana de seminte de in
  • 1/2 cana de seminte de floarea soarelui
  • 1/4 cana de chimen( eu am pus jumatate macinat si jumatate intreg)
  • 1 lingurita si jumatate de sare de mare
  • apa cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din seminte si nuci (crackers):

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz  si complexul forte. Adaugam totul in vas.

Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi faina si sarea.

Punem apa cate putin si incepem sa framantam, ne oprim atunci cand aluatul devine ferm dar in acelasi timp usor manevrabil. ( fiind vorba de cana ca masura nu pot da cantitatea exacta de apa).

Intindem aluatul pe o foaie pergament, punem deasupra o folie si intindem peste ea, este mult mai simplu. Intindem foaia foarte subtire daca le dorim foarte crocante.    Le taiem cu rotita de pizza sau cu un cutit. Mutam pe tava de cuptor( dintr-o miscare).

Le coacem pana se rumenesc la 180 de grade( la mine a fost nevoie de 30 de minute) Mie imi plac mai rumene.

Le lasam sa se raceasca si le putem pastra pana la o saptamana foarte bine la temperatura camerei. Asta in caz ca mai ramane ceva dupa atata vreme!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti din seminte si nuci (crackers)-0
Biscuiti din seminte si nuci (crackers)-1

COMENTARII (45)

Rux

Rux 1

09.06.2012, 00:24

Multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

13.06.2012, 15:21

Super-tentante

Pushaa

Pushaa 1

07.02.2014, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12