Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 5469 vizualizari

 

Cu vremea asta calda din noiembrie, nici n-am simtit ca mai sunt 2 saptamani si e Craciunul. Anul acesta vreau sa incerc cateva retete noi de biscuiti. Prima este cea de biscuiti din turta dulce. Se fac foarte usor si sunt foarte aromati. Pentru cei care iubesc scortisoara o sa fie o adevarata incantare.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina 000
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1/4 lingurita cuisoare pudra
  • 100 g unt moale
  • 1 ou mare
  • 4 linguri miere lichida
  • 120 g zahar brun
  • optional: vanilie, coaja de lamaie (cate o lingurita)

Ai nevoie de un sucitor si forme cu care sa tai biscuitii.

Pentru ornat:

  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • colorant alimentar
  • sau creioane de decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies):

Intr-un castron amesteca foarte bine ingredientele uscate: faina, praf copt, bicarbonat, arome, sare.
Cu un mixer la viteza mica omogenizeaza untul.
Adauga zaharul si amesteca 2-3 minute.
Pune si oul si amesteca-l.
Pune mierea, vanilia, coaja de lamaie. Omogenizeaza.
Adauga ingredientele uscate si amesteca bine. Se va forma o coca moale.
Formeaza din coca o bila, pune-o in folie de plastic si las-o in frigider 2-3 ore.
Scoate coca din frigider si incepe s-o lucrezi. Daca este prea moale mai adauga cate putina faina, pana ce se poate intinde. Coca este mai lipicioasa decat altele, asa ca trebuie sa ai grija sa nu pui prea multa faina.
Imparte coca in doua. Presara masa cu faina si intinde prima jumatate. Ai grija sa dai sucitorul cu faina mereu, sa nu se lipeasca coca de el. Intinde foaia subtire (cam 1 cm)
Taie forme si pune-le in tava acoperita cu foaie de copt.
Ramasitele de coca amesteca-le cu cealalta bucata si intinde-o din nou. Nu uita sa presari mereu cu faina, sa nu ti se lipeasca. 
Repeta pana cand ai folosit toata coca.
Coace in cuptorul incins la 170 C cam 7-10 minute. Nu mai mult, pentru ca se usuca prea mult si devin tari.
Lasa la racit.
Pentru ornat amesteca bine zaharul cu vanilia si zeama de lamaie pana devine o pasta omogena si lucioasa. Daca e prea tare, mai adauga lamaie. Pune in ea colorant si orneaza cum iti place.

 

COMENTARII (22)

Brindusa

Brindusa 1

05.12.2010, 19:58

Mai am cativa, Nico. Hai ca ii trimit spre tine.

ionix

ionix 1

05.12.2010, 21:54

wow... sincer wow

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:20

intradevar de sarbatoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!