Biscuiti economici

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 811 vizualizari

 

Sunt facuti dupa reteta Timeei. Din pacate, mie nu mi-au iesit la fel de mici (ingusti), cat sa ii umplu cu gem, dar au fost foarte buni de rontait.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei;
  • 100 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • un praf de sare;
  • 200 ml lapte;
  • 500 g faina;
  • 1 plic praf de copt.
Portii: 43
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti economici:

Intr-un castron se amesteca uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se framanta aluatul, dupa care se baga la frigider 20-30 de minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apoi, se indinde cu sucitorul o foaie de aluat pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza diverse forme, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor.

 

 

 

TIPS-URI

1

Este bine sa dispuneti de doua tavi pentru ca treaba sa mearga mai repede.

2

Daca nu va mai intelegeti cu aluatul, in sensul ca se inmoaie prea tare, il mai bagati la frigider sau la congelator 10-15 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti economici 370784
retete culinare - Biscuiti economici 370785
retete culinare - Biscuiti economici 370786
retete culinare - Biscuiti economici 370787
retete culinare - Biscuiti economici 370788
retete culinare - Biscuiti economici 370789
retete culinare - Biscuiti economici 370790
retete culinare - Biscuiti economici 370791
retete culinare - Biscuiti economici 370792
retete culinare - Biscuiti economici 370793

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

12.03.2015, 09:26

Rocsi 1

12.03.2015, 20:15

Imi plac!

miki_a 1

13.03.2015, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29