Biscuiti englezesti (shortbread)cu merisoare si portocale

de Sidy in Dulciuri, 17 Mar 2012 | 4453 vizualizari

 

Shortbread sunt biscuiti englezesti pentru un five o'clock reusit.
Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.Avantajul acestor biscuiţi este acela că aluatul necopt se poate prepara şi păstra în congelator, astfel, poţi pregăti biscuiţii când doreşti.

 

INGREDIENTE

pentru aluat:
  • 650 g faina alba
  • 75 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 ml iaurt
  • 125 g unt
  • 1-2 oua
  • 200 g merisoare uscate indulcite
pentru glazura:
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de la o portocala 
  • zeama de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti englezesti (shortbread)cu merisoare si portocale:

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura.

Topim untul si il lasam sa se raceasca.

Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit.

Rasturnam compozitia in gaura facuta in faina si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.Adaugam merisoarele framantand sa se amestece si ele.

Pe masa punem o fata de masa presarata cu faina, punem aluatul si il mai framantam de 2-3 ori sa se omogenizeze bine.

Intindem un aluat cam de un deget grosime , taiem patrate cu latura de 5-6 cm , apoi fiecare patrat il taiem oblic sa obtinem cate 2 triunghiuri.

Punem biscuitii pe doua tavi cu hartie de copt, lasand distanta intre ei.

Dam pe rand tavile la cuptor sa se coaca biscuitii cam 20 de minute pina se fac aramii deasupra.

Punem pe un gratar de sarma hartie de copt ,pe care vom aseza biscuitii copti, asa fierbinti si ii vom unge cu glazura facuta din coaja si zeama de portocala amestecate bine cu zaharul.

Biscuitii se pot servi atat calzi cat si reci.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Nu trebuie amestecat mult aluatul, trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti englezesti (shortbread)cu merisoare si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao