Biscuiti fini cu trandafiri

de adnia in Prajituri, 9 Feb 2013 | 1780 vizualizari

 

De multisor n-am mai prezentat vreo reteta de biscuiti sau fursecuri...stiti voi: minunile acelea micute, dulci si parfumate, menite sa ne incante diminetile la cafea sau ceai,la micul dejun sau poate ca o gustare...o promisiune de rasfat dupa clipe incordate la serviciu...sau un pupic de la cei mici, in semn de "multumesc"!
Ei...acestea fiind zise, sa ne apucam cu drag si spor sa pregatim niste biscuiti cum n-am mai facut, dulci si invaluiti de o aroma fina si feminina, primavaratica...sa ne aduca soarele si zambetele in casa si-n viata:)
Reteta e simpla si la indemana oricui, dar secretul sta in cele cateva picaturi de esenta folosite..si in bucuria de a-i pregati:

 

INGREDIENTE

  • - 2 oua
  • -2 linguri cu varf unt
  • -150 gr. zahar pudra
  • -1 lingura miere
  • -cateva picaturi esenta de trandafiri
  • -cateva picaturi apa de flori de portocal
  • -1/2 pliculet praf de copt
  • -faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fini cu trandafiri:

Modul de preparare a acestor biscuiti  e la fel de simpla, iar acestia vor fi gata in doi timpi si trei miscari: toate ingredientele se amesteca in robot, sau la masina de paine; se formeaza un aluat elastic, care se lasa la rece 1 ora, apoi se modeleaza, dupa inspiratie si dorinta. Eu am ales sa intind o foaie de aluat de cca 2 cm grosime, apoi am taiat forme cu o rozeta simpla pt. fursecuri. Am asezat cu grija in tava tapetata cu foaie de copt, apoi am dat cca 15 min. la cuptor (200 grade) pana s-au copt.

Am pudrat cu zahar si au fost gata!

Nu-i asa ca sunt niste biscuiti tare dragalasi?

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti fini cu trandafiri-0
Biscuiti fini cu trandafiri-1
Biscuiti fini cu trandafiri-2

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

09.02.2013, 20:59

adnia 1

09.02.2013, 21:22

sigur, Ruxi...schimbam imediat..o poza si cu trandafiri!

Valclaudia 1

12.03.2013, 06:33

LA MULTI ANI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04