eu am tot ce trebuie(mi-au ramas de la mama,bineanteles)si sigur o sa facda..la noi le zice...spritati..si erau fara cioco...si nici zaharul nu era obligatoriu...si ii facea cu praf de coptstins cu zeama de lamaie
noi, nu le ziceam in niciun fel, erau simplu: biscuiti. praful de copt il fiecare foloseste cum crede, eu il pun in faina , nu il sting niciodata, nici la blaturi.si..fara zahar??
cu ciocolata am facut doar o parte CA ASA AM VRUT EU)))
normal ca fara zaharul de decor...si acum 30 de ani praful de copt se stingea cu cativa stropi de zeama de lamaie sau otet...scria si pe el.....gaby...aveai o nelamurire" parca imi amintesc ca mama ii facea cu drojdie, dar nu stiu sigur; sau la astia sau la cornetele cu frisca."si m-am bagat si eu ca proasta...nu te agita ca nu o sa se mai intample
??dar cine s-a agitat?. am raspuns doar referitor la comentariul tau; nu am facut decat sa discut pe marginea retetei.
mama nefiind in tzara nu am intrebat-o ce folosea dar mi-au iesit la fel cu ai ei, ce am zis rau?
acum cativa ani nici nu se folosea praf de copt ci bicarbonat, ala da, il sting intotdeauna.
ps. nu-i bai, fa ce vrei ca oricum niciodata nu voi putea multumi pe toata lumea.
tare buni biscuiti tai ,dar nu ai somn va sa zicasi te-ai apucat de cocaritvezi gaby vb cu boss sa aduca masina de carne in camara bucatarsilor si nu te mai chinuiesti prea departe eu am doua,daca vi dupa ea ti-o fac cadou
Mama Gabitule dar ai impins ceva la forma aia,zic pentru ca am si eu una dinaceea si ma chinui sa apas cu ea si la aluatul pentru eclere ,care este mai moale decat asta!
dana, bineinteles, insa untura in aluaturile fragede e incomparabila. in reteta veche era doar untura, nu era unt. o sa mai incerc si altfel: 250 gr untura, 250 gr smantana, drojdie si faina cat cuprinde+ 2 oua.
Mah', n-am avut rabdare sa citesc tot, dar vin cu o lamurire : PRAFUL DE COPT NU SE STINGE CU NIMIC . In compozitie are sare de lamaie, care isi face treaba la contactul cu lichidul din aluat. Doar bicarbonatul de amoniu si de sodiu se sting cu otet, sare de lamaie, helas....