Biscuiti fragezi

de Brindusa in Prajituri, 3 Ian 2010 | 7864 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la bunica mea. Nu m-am priceput eu prea bine la ornat (am incercat sa fac o pasta de zahar, dar n-am prea reusit), dar ies niste biscuiti de ti se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  •      600 g faina pentru patiserie
  •      300 g unt gras, taiat bucatele mici, mai moale
  •      300 g zahar pudra
  •      4-5 galbenusuri (sau 4 galbenusuri + 1 ou) 
  •      Vanilie dupa gust
  •      1 praf de sare 
  •      Putina smantana (sau apa minerala, sau apa) ca sa se lege coca
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi:

Amesteca faina cu zaharul si cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care poate fi intinsa.

Pune la frigider ½ ora. Intinde o foaie si taie forme dupa cum iti plac.

Coace pe o tava unsa sau pe hartie de pergament 15 minute.

 

COMENTARII (4)

ANCA 1

04.01.2010, 19:38

suna bine reteta

Anamaria7 1

06.11.2010, 00:12

mereu mi-au placut mult astfel de fursecuri bravo!

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:16

as fi vrut unul la cafea dar cred ca nu mai ai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55