Biscuiti fragezi cu gem

de papabundetot in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 2049 vizualizari

 

Pentru ca Mosul mi-a adus niste forme de biscuiti minunate,am tinut neaparat sa le incerc cat inca mai sunt in concediu,asa ca am tot cautat o reteta care sa fie si pe gustul meu dar sa se si preteze la decuparea cu acele forme.Dupa lungi cautari si cu ajutorul fetelor minunate,am ales reteta Claudiei care are blogul http://lecturisiarome.ro/ , http://lecturisiarome.ro/2014/12/fursecuri-cu-aroma-de-turta-dulce/,am adaptat aromele dupa gustul meu si cu ce aveam la indemana si au iesit niste biscuiti aromati si foarte fragezi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 350 gr faina alba ( tip 650)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamon verde macinat,
  • nucsoara
  • Pentru umplut biscuitii
  • gem de caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu gem:

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.

Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine,eu nu am avut rabdare),iar dupa acest timp,am presarat putina faina pe blatul de lucru,am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri,apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem,asa ca am decupat 2 forme similare,pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie,dar se poate face cu ce aveti la indemana).

Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor,daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate),apoi dupa ce s-au racit,am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica,pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.

Au iesit incredibil de fragezi si gustosi,si ii puteti face cu orice arome va plac.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti fragezi cu gem-0
Biscuiti fragezi cu gem-1
Biscuiti fragezi cu gem-2
Biscuiti fragezi cu gem-3
Biscuiti fragezi cu gem-4
Biscuiti fragezi cu gem-5
Biscuiti fragezi cu gem-6

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

09.01.2015, 21:37

Foarte buni sunt!

mirela0911

mirela0911 1

09.01.2015, 21:38

Ce frumusei si buni!

dantes

dantes 1

10.01.2015, 11:04

Deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!