Biscuiti fragezi cu nuca si stafide

de Ana_O in Dulciuri, 26 Noi 2013 | 8297 vizualizari

 

Pentru ca in perioada asta ma trezesc dimineata cu pofta de o cana cu lapte fierbinte, asa sa incalzesc putin corpul si mintea, m-am gandit la niste biscuiti fragezi care sa mearga perfect!

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 450 g faina
  • 100 g nuca pisata
  • 100 g stafide
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • optional 100 g ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu nuca si stafide:

Intr-un vas incapator se pune margarina si se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se formeaza o crema. Se adauga ouale, unul cate unul, praful de sare si dupa incorporare se pun stafidele, eventual ciocolata cubulete mici si nuca. Eu am preferat nuca pisata, nu macinata. Cum biscuitii sunt fragezi si inalti, imi place sa simt contrastul cu bucatelele de nuca crocanta. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza si formeaza un aluat moale. Se ia apoi din aluat cu doua linguri si se formeaza bilute. Aluatul e cam lipicios, deci umeziti lingurile si nu va chinuiti sa faceti bilutele exacte pt ca oricum in timpul coacerii cresc foarte mult si se formeaza singure. Asezati pe tava tapetata cu hartie de copt si lasati destul loc intre ei, pentru ca vor creste mult. Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 minute, la 180 de grade, pana devin aurii. Pe la jumatatea coacerii, eu am deschis cuptorul si am presarat deasupra nuca. Lasati la racit putin pe un gratar si... incalziti numai decat un pahar cu lapte. Cum am citi pe undeva, savurati, nu va uitati!

 

TIPS-URI

1

in loc de margarina puteti folosi unt si, amestecand mai mult aluatul, biscuitii vor iesi crocanti si uscati, numai buni de rontait.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Braduti cu aluat de biscuiti si nuca