Biscuiti fragezi cu scortisoara

de anca_rm in Prajituri, 18 Sep 2013 | 5241 vizualizari

 

Daca tot e frig afara m-am gandit ca merg niste biscuiti .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 110 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu scortisoara:

Faina o cernem impreuna cu praful de copt .

Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr  zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt.

Framantam pana obtinem un aluat bine legat . Acest aluat il invelim intr-o folie si il punem la frigider o ora . Pregatim o tava – o acoperim cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si daca aveti pompa de biscuit atunci se pot face cu pompa forma pe care o doriti. Dupa ce se pun in tava punem pe ei restul de zahar si scortisoara (dupa gust).

Daca nu aveti pompa de biscuit atunci intindeti din aluat o foaie de grosime 0.5 cm aproximativ , si taiati cu forme . Aceste forme se tavalesc prin 50 gr zahar amestecate cu scortisoara .

Binenteles se pot forma bilute cu mana si se procedeaza la fel ( se tavalesc prin 50 gr zahar amestecat cu scortisoara)

Se dau la cuptor pentru 15 minute

TIPS-URI

1

este nevoie de inca o ora sa stea la frigider , pe langa timpul de 30 minute necesar pentru framantare si coacere

2

sunt deliciosi alaturi de o ceasca de cafea sau ceai

3

pot fi luati ca si gustare pe drum , la birou sau pot face parte din pachetelul scolar

4

daca nu va place scortisoara se poate si fara

5

puteti pune orice altceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piersici