Biscuiti Inimioare

de simsim82 in Dulciuri, 14 Feb 2014 | 821 vizualizari

 

Pentru inceput zic sa incep cu ceva de "sezon" si cum astazi este Ziua Indragostitilor, o sa va prezint o varianta "romantica" de biscuiti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 200-250
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • fondant/pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Inimioare:

Din toate ingredientele se framanta un aluat nelipicios si compact. Incepeti cu 200 g faina si daca aluatul este prea moale sau lipicios, mai adaugati faina cate putin, pana obtineti rezultatul dorit.
Aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se da la frigider cateva ore.
Se intinde o foaie de circa 5 mm grosime si cu o forma se decupeaza biscuitii in forma de inimioara. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, circa 15 minute.
 Dupa ce se racesc biscuitii, se pot orna.

Se framanta pasta de zahar cateva secunde, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam inimioare cu aceeasi forma cu care am decupat biscuitii. Inimioarele din pasta de zahar se lipesc pe biscuiti.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit esenta de fructe de padure in loc de vanilie, iar rezultatul...nu am cuvinte! Ba da: EXCELENT!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti Inimioare 298040
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298041
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298042
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298043
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298044
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298045
retete culinare - Biscuiti Inimioare 298046

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

simsim82 1

16.02.2014, 00:35

Va multumesc pentru primire! Tinem legatura!

mihaelar63 1

16.02.2014, 00:38

Bine ai venit
Daca iti faci prieteni retetele postate de tine vor intra pe peretele lor .Reciproca este valabila si tie iti intra pe perete automat retetele si postarile prietenilor

Valclaudia 1

16.02.2014, 06:51

ce frumusei sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55