Biscuiti marmorati

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 1412 vizualizari

 

o minunatie de biscuiti, preferatii copiilor mei!

 

INGREDIENTE

Aluatul alb:

  • 250 gr. faina
  • 1 plic praf de budinca
  • 100 gr. zahar
  • 225 gr. unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • lingura de coaja rasa de lamaie

Aluatul maro:

  • 200 gr. faina
  • 1 plic praf de budinca
  • 100 gr. zahar
  • 50 gr. cacao
  • 225 gr. unt
  • 1 pliculet zahar vanilat

In plus, nuca de cocos si bombonele colorate pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti marmorati:

Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual).

Se tin cca 15 minute la rece.

Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto.

O bucata de aluat deschisa si una inchisa se intind separat, urmand a fi suprapuse una peste alta. Foaia rezultata se imparte in doua si se suprapun din nou cele doua bucati rezultate, in asa fel incat partea deschisa sa fie peste partea inchisa. Apoi se ruleaza si se imbraca in invelis de cocos sau bombonele.

Acelasi lucru se repeta si cu celelalte doua portii de aluat ramase si tinute intre timp la frigider.

Din sulurile formate taiem felii de cca 5mm si le asezam la distanta in tava tapetata cu hartie de copt. Stau la copt o jumatate de ora la foc potrivit.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti marmorati-0
Biscuiti marmorati-1
Biscuiti marmorati-2
Biscuiti marmorati-3
Biscuiti marmorati-4
Biscuiti marmorati-5
Biscuiti marmorati-6
Biscuiti marmorati-7

COMENTARII (23)

adry88 1

16.09.2012, 14:25

la favorite cu ea

iri_iri 1

16.09.2012, 21:12

interesanti

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04