Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

de _Alina_ in Prajituri, 6 Dec 2012 | 5519 vizualizari

 

Cu astia l-am asteptat noi pe Mos Nicolae! :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 430 g faina de grau
  • 110 g zahar pudra
  • 150 ml lapte de migdale
  • 65 ml ulei de palmier
  • 2 lgt esenta de menta
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 banane potrivite
  • 2 kiwi
  • 3 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta de menta
  • 4 lg cu varf faina de orez expandat
  • Decor:
  • 60 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 2 lgt apa
  • 2 picaturi de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti mentolati, cu crema de fructe:

Aluat

1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.

2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.

3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).

4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu.   

5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).  

6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.  

7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.   

Crema:  

Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.    

  Decor  

Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra flacarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).     

Asamblare:  

Umpleti fiecare papion/gentuta cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.    

Enjoy!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui laptele de migdale cu lapte obisnuit si uleiul cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti mentolati, cu crema de fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte