Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cu astia l-am asteptat noi pe Mos Nicolae! :D
Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.
2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.
3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de copt pana ajunge la o grosime de 0.4 cm. Taiem aluatul cu o forma cu diametrul de 8 cm (inainte de a taia aluatul, desprindeti-l de hartia de copt).
4. Confectionam 3 cilindri din folie de aluminiu. Eu am folosit pentru fiecare cilindru 30-40 cm de folie de aluminiu.
5. Luam fiecare disc si il intindem din nou pana la o grosime uniforma. Punem pe mijlocul discului un cilindru din folie de aluminiu si strangem marginile discului, formand un cosulet (pe un cilindru incap 4 discuri).
6. Punem cilindrii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Dupa 5 minute, scoatem tava din cuptor si mai strangem discurile daca e necesar apoi introducem din nou in cuptor pentru inca 10-15 min.
7. Cand scoatem din cuptor, cat sunt inca fierbinti, extragem cilindrul de aluminiu din cosulete / papioane. ATENTIE! Scoateti cate unul pe rand.
Crema:
Punem bananele si kiwi decojite intr-un vas si le pasam cu un blender vertical. Incorporam zeama de lamaie, esenta de menta si faina de orez expandat.
Decor
Puneti intr-un vas ciocolata, apa si uleiul si tineti vasul in mana deasupra flacarii invartind continuu (puteti pune la bain-marie, dar asa e mai rapid :).
Asamblare:
Umpleti fiecare papion/gentuta cu crema de fructe si decorati-l cu ciocolata topita.
Enjoy!
1
Puteti inlocui laptele de migdale cu lapte obisnuit si uleiul cu unt.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult