Biscuiti Musli Light

de dentistutza in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 3127 vizualizari

 

...eterna cautare de ceva bun pentru rontait care sa nu aiba multe calorii mi-a adus in cale aceasta reteta cu care ma joc de fiecare data schimband sau adaugand ingrediente. Uneori pun fulgi de ciocolata, alteori stafide sau caise uscate maruntite, variez aroma odata cu vanilie altadata cu scortisoara si cuisoare sau chiar, de ce nu, coaja de portocala sau lamaie. Sunt buni oricum si se pastreaza de minune intr-un borcan de sticla etans.
La treaba!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana seminte susan
  • 1/2 cana seminte mac
  • 2 cani nuca de cocos
  • 4-5 linguri seminte in sau floarea soarelui crude
  • 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar brun ( se poate si alb, dar numai 1/3 cana)
  • 150 gr. unt topit amestecat cu 50 gr. lapte
  • dupa gust vanilie sau scortisoara sau coaja citrice
  • optional ciocolata maruntita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Musli Light:

  Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila.

Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la oarece distanta mici turtite obtinute din formarea unor bile care se aplatizeaza cu podul palmei. Se coc la foc moderat si este de preferat sa le intoarcem dupa primele 10 minute mai mult sau mai putin, in functie de cuptor.

Cand sunt frumos rumenite pe ambele parti se lasa la racit in tava si scot reci.

Daca doriti sa le pudrati cu zahar faceti-o cat sunt fierbinti.

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti Musli Light-0
Biscuiti Musli Light-1

COMENTARII (15)

DIANA B 1

04.03.2011, 17:49

LA MULTI ANI !

adry88 1

16.06.2011, 15:48

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04