Biscuiti Musli Light

de dentistutza in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 5839 vizualizari

 

...eterna cautare de ceva bun pentru rontait care sa nu aiba multe calorii mi-a adus in cale aceasta reteta cu care ma joc de fiecare data schimband sau adaugand ingrediente. Uneori pun fulgi de ciocolata, alteori stafide sau caise uscate maruntite, variez aroma odata cu vanilie altadata cu scortisoara si cuisoare sau chiar, de ce nu, coaja de portocala sau lamaie. Sunt buni oricum si se pastreaza de minune intr-un borcan de sticla etans.
La treaba!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana seminte susan
  • 1/2 cana seminte mac
  • 2 cani nuca de cocos
  • 4-5 linguri seminte in sau floarea soarelui crude
  • 1/2 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar brun ( se poate si alb, dar numai 1/3 cana)
  • 150 gr. unt topit amestecat cu 50 gr. lapte
  • dupa gust vanilie sau scortisoara sau coaja citrice
  • optional ciocolata maruntita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Musli Light:

  Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila.

Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la oarece distanta mici turtite obtinute din formarea unor bile care se aplatizeaza cu podul palmei. Se coc la foc moderat si este de preferat sa le intoarcem dupa primele 10 minute mai mult sau mai putin, in functie de cuptor.

Cand sunt frumos rumenite pe ambele parti se lasa la racit in tava si scot reci.

Daca doriti sa le pudrati cu zahar faceti-o cat sunt fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Musli Light" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ovaz cu seminte si merisoare