Biscuiti pentru copii

de alba_zori in Prajituri, 13 Dec 2011 | 5643 vizualizari

 

Am incercat si eu sa fac niste biscuiti frumosi dar si buni in acelasi timp si iata rezultatul,va indrum sa-i faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina 00
  • 100 gr zahar
  • 1 ou proaspat
  • 50 ml ulei
  • 2 esente de rom
  • 2 linguri de lichior(Bayleas)
  • un praf de sare
  • o lingura de praf de copt
  • 2 linguri de lapte pt unsul biscuitilor
  • glazura alba din un albus si 125 zahar praf si cateva picaturi de lamaie
  • cateva picaturi de sirop de menta pt glazura verde si sirop de visine pt glazura rosie 
  • glazura neagra din 3 linguri de cacao,3 linguri de apa fiarta,2 linguri de ulei,300 gr de zahar praf
  • bombonele de zahar si cocos ras
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pentru copii:

Incepem cu pregatirea biscuitilor. Intr-un bol incapator punem oul si frecam cu zaharul pana devine spumos. Adaugam lichiorul si esentele, faina si praful de copt, sarea si la urma uleiul. Faceti o mingiuta si o inveliti in foaie transparenta si dati la rece pt 15 minute,apoi o intindeti pe masa si dati forma dorita cu cutitul sau cu formele care le aveti. Asezati-le pe hartie de copt pe tava, ungeti-le cu lapte si incingeti cuptorul la 180 grade. Coaceti doar 14 sau 15 minute, nu mai mult si sa fiti mereu cu ochi pe cuptor si la ceas.

Lasati la racit si ungeti cu glazura neagra dedesupt. Lasati sa se usuce un pic, apoi glazura alba deasupra si colorati fel de fel formele.

Eu am facut trei farfurii de glazura in culori separate din glazura alba am luat si am adaugat cateva picaturi de sirop de menta si s-a facut verde, este mult mai bun asa decat colorantii cumparati si cateva picaturi de sirop de visine pt culoare rosie roz intr-o alta farfurie si restul l-am lasat alb. Presarati peste toti biscuitii cocos ras la urma pt un gust mai deosebit si bun si bombonele de zahar bineinteles.

TIPS-URI

1

se pot tine si inchisi in tavita de aluminiu la frigider astfel devin mai buni

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru copii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

14.12.2011, 12:58

deliciosi

alba_zori 1

14.12.2011, 16:20

multumesc pt aprecieri si pt banc,m-a facut sa rad,multumesc

lia maria 1

17.12.2011, 11:59

foarte reusiti si cu siguranta gustosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale, portocale si gem