Biscuiti pentru Craciun

de Bucataria Stefaniei in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 4739 vizualizari

 

Am ales 4 feluri de biscuiti, adica cei in forma de ursuleti cu nuca, cei in forma de inimioare cu frisca, cu glazura de zahar si glazura de ciocolata cu alune, cei in forma de stelute cu frisca si glazura de zahar si cei in forma de stelute cu frisca in interior. Binenteles dupa cum v-ati dat seama sunt cremuiti cu multa frisca. Sunt o bunatate de biscuiti, fragezi si gustosi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200g Rama mit butter
  • 200g zahar
  • 450g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • nuci
  • Crema:
  • 200ml frisca lichida Meggle
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura de zahar pudra
  • Glazura de zahar:
  • 125g zahar pudra
  • 25g Rama mit butter
  • 3 linguri apa fiarta
  • bombonele
  • Glazura de ciocolata:
  • 100g ciocolata cu alune
  • 2 linguri Rama mit butter
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pentru Craciun:

Puteti adauga scortisoara, cuisoare atat in aluatul de biscuiti cat si la sfarsit pe biscuiti. Rama mit butter este de 250g asa ca un pachet va fi de ajuns. Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba.

Se mixeaza margarina Rama mit butter cu zaharul pana cand acesta se dizolva aproximativ 50 %. Se adauga ouale pe rand si se incorporeaza bine. Se continua cu mixarea pana cand zaharul se dizolva. Daca mai raman cateva cristale de zahar nu-i bai. Se adauga faina usor si praful de sare. Aluatul astfel obtinut se acopera si se da la rece pentru aproximativ 1 ora. Se bate frisca cu ajutorul unui mixer la viteza mare timp de 5 minute dupa care se pune la rece.

Se incinge cuptorul la 175 de grade. Biscuitii se vor forma pe hartie de copt si vor fi pusi in tava direct cu hartia de copt. Este mai usor de manevrat si nu este nevoie sa ii dezlipiti deoarece se vor strica. Aluatul este foarte usor de manevrat si se va dezlipi foarte repede surplusul dintre forme. Pentru inceput se intinde o foaie mare cu grosimea de aproximativ 3-4 cm, nici prea subtire deoarece vor iesi biscuitii foarte crocanti. Cu ajutorul formelor speciale se formeaza biscuiteii si se indeparteaza surplusul de aluat. Langa ei se formeaza alta foaie de aluat si tot asa pana se umple toata hartia de copt si incape intr-o tava. Se baga la copt pentru maxim 10 minute. Am bagat la cuptor 4 tavi cu biscuiti. Pentru glazura de ciocolata se topeste margarina dupa care se adauga ciocolata bucati si se lasa la racit Pentru glazura de zahar se amesteca zaharul pudra cu 3 linguri de apa fiarta si margarina topita.

Compozitia obtinuta trebuie sa fie usor lichida pentru a nu incarca foarte mult biscuitele cu glazura. Incercati pe un biscuite si in cazul in care glazura este foarte groasa si nu curge puteti adauga inca 1 lingura cu apa fiarta. Eu am folosit un gratar pus pe un vas pentru incalzit, iar dupa ce glazura de pe biscuiti se scurgea in vas, puneam vasul la incalzit usor pentru a mai dezmortii putin compozitia. Se ia un biscuite, se pune un strat de frisca si se glazureaza dupa care se adauga bombonele mici.

La fel si pentru cei cu ciocolata. Se poate folosi si ciocolata alba in locul glazurei de zahar daca vi se pare foarte greu de preparat. Se da la rece peste noapte daca este posibil daca nu pentru minim 3-4 ore dupa care se pot servi.

Daca sunt lasati putin la temperatura camerei dupa ce au stat la rece devin foarte fragezi. Si astia sunt biscuitii mei foarte gustosi cu o aroma subtila de frisca, ciocolata si nuca. Preferatii mei sunt cei cu glazura de zahar. Spor la dulciurit!

TIPS-URI

1

Nu se toarna glazura calda deoarece va inmuia frisca de pe biscuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri spritate, fragede si aromate