Biscuiti sarati

de simsim82 in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 2918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • sare (dupa gust)
  • 2 linguri mac sau susan
  • 100 ml ulei (de masline)
  • 1 lingurita drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati:

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin.

La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si nelipicios (cca 5 minute). Se lasa aluatul la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam biscuitii (pe care ii puteti presara cu putina sare fina, daca ii vreti mai sarati). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza biscuitii la distanta destul de mica (nu cresc prea mult). Se incalzeste cuptorul la 175 grade C si se da tava la cuptor pana incep sa devina biscuitii aurii.

Sunt foarte buni ca aperitiv sau gustare pentru copii ...

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti sarati-0
Biscuiti sarati-1
Biscuiti sarati-2
Biscuiti sarati-3
Biscuiti sarati-4

COMENTARII (13)

Ela94

Ela94 1

10.05.2014, 20:55

ai mei au iesit tari :| si am pus tot ce scrie in reteta, de ce??

simsim82

simsim82 1

10.05.2014, 23:42

Ela94, nu stiu de ce...imi pare rau! Depinde ce faina folosesti, iar la cuptor nu trebuie lasati prea mult, pentru ca in momentul in care se racesc se mai intaresc.

Ela94

Ela94 1

18.05.2014, 15:44

simsim82 eu am folosit baneasa...ori ca, cuptorul nu era destul de cald..cine stie, oricum si tari sunt buni )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24