Biscuiti spritati

de Criss in Prajituri, 17 Ian 2012 | 58294 vizualizari

 

Realizarea acestor biscuiti a fost o adevarata aventura. Toata familia a muncit la ei, poate de asta au iesit atat de fragezi si buni. :) Aluatul se pune in masina de tocat carne, la care se ataseaza un dispozitiv prin care se fac acesti biscuiti. Toate bune si frumoase, mi-am adus dispozitivul vechi de 100 de ani de la mama, am facut aluatul si...surpriza! Nu se potriveste. OK, si acum ce sa fac? Puteam sa intind foaia, sa decupez cu formele, dar ...noi vroiam biscuiti spritati. Sotul vroia de fapt ca el e cu uscaturile, eu mai mult cu torturi, savarine, cremoase, friscoase, spumoase. :)
Pai daca vrea biscuiti, sa treaca la aparat. El tinea strans lipita chestia :) de masina de tocat, Alex invartea manivela iar eu puneam biscuitii in tava. Distractie nene, pentru ca se crea o presiune iar aluatul iesea peste tot, pe langa dispozitiv, numai pe unde trebuia nu iesea. Deci, pentru moment, pana gasesc o alta masina sau un alt dispozitiv, renunt la biscuiti. :) Sa trecem la reteta (tot de la mama, insa adaptata, modificata pe gustul meu, pentru ca eu nu folosesc untura de porc).

 

INGREDIENTE

  • -200 g unt
  • -250 g zahar pudra
  • -1 ou + 2 galbenusuri
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -esenta de vanilie
  • -500 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, ouale si aromele si framantam un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne si facem biscuitii. N-am pozat operatiunea, tocmai din motivele sus amintite. Asezam biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 23-30 minute. Ii verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, ii scoatem si ii pudram cu zahar. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ubulika 1

29.10.2012, 07:03

Bya Ralu 1

29.10.2012, 12:50

super

DIANA B 1

21.12.2013, 11:23

Criss , acum sunt masini de tocat manuale la Kaufland si au acest dispozitiv ptr spritati , asa ca azi asta voi face ... n-am facut niciodata , dar aluatul miroase asa de bine si are un gust de unt f bun ; n-am vrut sa-i fac cu untura ptr ca nu stiam daca sa respect cantitatile sau nu .
Sarbatori frumoase !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti suedezi spritati